Achieving HP Platinum Partner Status

Apr 30, 2018

Η εταιρεία Lasercharge Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής από το 1995 με εξειδίκευση στο MPS (Managed Print Services), έχει καταφέρει να πιστοποιηθεί με την υψηλότερη διάκριση  της HP για τους συνεργάτες.

Από το Νοέμβριο του 2017 είναι ο μοναδικός HP Platinum Imaging and Printing Partner στην Κύπρο.

Με την ευκαιρία της επιβράβευσης αυτής ο κ. Χρίστος Τοφαρής, γενικός διευθυντής της Lasercharge, μας εξηγεί τη σημασία που έχει η διάκριση αυτή για την εταιρεία τους, καθώς και τα οφέλη του MPS για τις εταιρίες που το εφαρμόζουν ή σκοπεύουν να το εφαρμόσουν, αυτές τις λύσεις.  

 

Κ. Τοφαρή, η Lasercharge δραστηριοποιείται στο χώρο των εκτυπώσεων.  Δεν σας ανησυχεί το γεγονός ότι νέες τεχνολογίες σπρώχνουν τις εταιρείες προς τo “Paperless Office” και μακριά από τις εκτυπώσεις; 

Το paperless office δεν είναι κάτι καινούριο.  Τα είχαμε ακούσει για πρώτη φορά πριν από περίπου 15 χρόνια.  Έκτοτε και ανεξάρτητα με την “έκρηξη” του όγκου της ψηφιακής πληροφορίας, οι εκτυπώσεις γραφείου συνεχίζουν να αυξάνονται σε ετήσια βάση με ένα ρυθμό που κυμαίνεται μεταξύ του 2%-4%.  Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που γίνεται αυτό αλλά πρωτίστως θα πρέπει να αναλογιστούμε τον όγκο της πληροφορίας που διαχειριζόμαστε καθημερινά στο εργασιακό περιβάλλον. Για παράδειγμα σκεφτείτε πόσα έγγραφα θα πρέπει να υπογράψει κάποιος σήμερα για να ανοίξει ένα λογαριασμό σε τράπεζα.  Επίσης θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ετήσιος τζίρος στη παγκόσμια αγορά των φωτοτυπικών Α3 ανέρχεται στα 55 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αν σε αυτό προσθέσουμε και τους εκτυπωτές/ πολύ-μηχανήματα Α4, τότε θα πλησιάσουμε τα 100 δις.  Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η αγορά παραμένει η ίδια.  Αντιθέτως, θα έλεγα ότι η αγορά μεταβάλλεται και συνεχώς παρουσιάζονται νέες προκλήσεις που εταιρείες όπως τη Lasercharge θα πρέπει να αφομοιώνουν έγκαιρα, για να είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες τους τις πιο αναβαθμισμένες λύσεις και υπηρεσίες.

 

Κ. Τοφαρή, για πρώτη φορά μια κυπριακή εταιρεία έχει καταφέρει να λάβει την ανώτερη διάκριση από έναν παγκοσμίου φήμης κατασκευαστή όπως είναι η HP για το κομμάτι των εκτυπώσεων και απεικόνισης. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα οφέλη της διάκρισης αυτής για την Lasercharge αλλά και για τις εταιρείες που συνεργάζονται ή θα ήθελαν να συνεργαστούν μαζί σας;

Η πιστοποίηση Platinum αποτελεί μια ξεχωριστή επιβράβευση για οποιαδήποτε εταιρεία είναι συνεργάτης της HP, αφού μόνον ελάχιστοι συνεργάτες καταφέρνουν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Για την Lasecharge  που είναι μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε μια μικρή χώρα όπως είναι η Κύπρος, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αφού πέραν των υψηλών απαιτήσεων σε θέματα τεχνογνωσίας, οι Platinum συνεργάτες πρέπει να επιτύχουν σε ετήσια βάση πολύ υψηλούς οικονομικούς στόχους. Ενδεικτικά, να σας αναφέρω ότι οι προαπαιτούμενοι οικονομικοί στόχοι για την Κύπρο είναι ίδιοι με πιο ανεπτυγμένες χώρες με πολλαπλάσιο αριθμό κατοίκων.

 

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συχνά το όρο Managed Print Services  ή σε συντομία MPS.  Μπορείτε να μας εξηγήσετέ τη σημαίνει αυτό και τι μπορεί να κερδίσει μια εταιρεία την εφαρμογή λύσεων MPS;

Οι λύσεις MPS είναι μια διαφορετική μεθοδολογία προσέγγισης του τρόπου που οι εταιρείες διαχειρίζονται τις εκτυπώσεις τους και όλα όσα σχετίζονται με τη χρήση των εκτυπωτών (Εξοπλισμό, αναλώσιμα, συντήρηση, εταιρική στρατηγική, ασφάλεια και ακεραιότητα δεδομένων και εγγράφων . Οι κύριοι στόχοι που θέλουμε να επιτύχουμε με τις λύσεις αυτές είναι:

  • Μείωση του κόστους.
  • Έλεγχος και διαχείριση των εκτυπώσεων. Ανάλυση και αποτύπωση του κόστους ανά τμήμα και χρήστη
  • Απάλειψη των κοστοβόρων λειτουργικών διαδικασιών για αγορά και προώθηση αναλωσίμων (toner cartridges)
  • Ενίσχυση της ασφάλειας σε επίπεδο δεδομένων, εξοπλισμού και εγγράφων
  • Βελτιστοποίηση της υποδομής βάση των επιχειρηματικών αναγκώv

 

Θα μπορούσατε να μας δώσετε 1-2 παραδείγματα για το πώς εφαρμόζονται τα πιο πάνω;

Παραδοσιακά οι πελάτες ψάχνουν να βρουν τις πιο χαμηλές τιμές σε ένα αναλώσιμο.  Σύμφωνα με τις έρευνες το κόστος των αναλωσίμων αποτελεί μόνο το 1/10 του συνολικού κόστους χρήσης, ενω οι λύσεις MPS στοχεύουν στην μείωση του υπόλοιπου 9/10.  Στις λύσεις MPS ο πελάτης πληρώνει μόνο για τις σελίδες που εκτυπώνει και παράλληλα αποκτά πλήρη γνώση για το τι εκτυπώνεται στον οργανισμό με αποτέλεσμα να μπορεί να εφαρμόσει τις σωστές πρακτικές για την μείωση των εκτυπώσεων.  Σύμφωνα με αναλύσεις, ένα έγγραφο εκτυπώνεται 15 φορές στο κύκλο της ζωής του. Αναλογιστείτε ποσά θα εξοικονομούσε ένας οργανισμός, εάν μείωνε στο ήμισυ αυτό τον αριθμό.

Επίσης, οι εκτυπωτές/πολυμηχανήματα  είναι πλέον έξυπνες συσκευές που συμπεριφέρονται στο δίκτυο όπως συμπεριφέρονται και οι υπολογιστές και έτσι αυτό συνεπάγεται ότι κινδυνεύουν από ιούς, κακόβουλα λογισμικά ή ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθούν από κάποιους για να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο του πελάτη.  Ένα σημαντικό στοιχείο των λύσεων MPS είναι η εφαρμογή πολιτικών ασφαλείας οι οποίες διασφαλίζουν τα δεδομένα τον εξοπλισμό και τα έγγραφα που εκτυπώνονται.

 

Τι διαφορετικό προσφέρει η Lasercharge;

Καταρχήν θα ήθελα να αναφερθώ στα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η συνεργασία μας με την ΗΡ. H HP εδώ και αρκετές δεκαετίες είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα αυτό και τα προϊόντα της διακρίνονται από την ποιότητα κατασκευής, την ευκολία χρήσης και το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν. Επίσης διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν στο εργασιακό περιβάλλον.  Πέραν της ΗΡ,  η  Lasercharge συνεργάζεται με αρκετές άλλες εταιρείες που προφέρουν λύσεις στο τομέα διαχείρισης Εκτυπώσεων.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ και στη δέσμευση της εταιρείας μας μέσα από την τεχνογνωσία/εμπειρία  που κατέχουμε, τη συνεχή εκπαίδευση, καθώς επίσης και στα πρωτοπόρα συστήματα και διαδικασίες που χρησιμοποιούμε, ώστε να προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης στους πελάτες.  Ακριβώς βάση αυτής της δέσμευσης, έχουμε καταφέρει να είμαστε συνεργάτες με όλα σχεδόν τα τραπεζικά ιδρύματα, την κυβέρνηση, τους ημικρατικούς οργανισμούς και  πάρα πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας μας.

 

Τι άλλο να περιμένουμε από τη Lasercharge για το 2018;

Ήδη έχουμε διανύσει τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018 και η εταιρεία συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Στους άμεσους μας στόχους είναι να υλοποιήσουμε τα δύο μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στη Κύπρο στο τομέα διαχείρισης εκτυπώσεων και  πιστοποίησης. Παράλληλα, θέλουμε να ενδυναμώσουμε τη παρουσία μας στο χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.  Για το σκοπό αυτό και σε συνεργασία με την ΗΡ σχεδιάζουμε μερικά πρωτοποριακά πακέτα τα οποία θα παρουσιάσουμε στην αγορά  το προσεχές διάστημα.  Πέραν των στόχων μας για την εγχώρια αγορά, το 2018 θα σηματοδοτήσει  την επέκταση των εργασιών μας στο εξωτερικό. Είμαστε πεπεισμένοι πως με την βοήθεια της τεχνολογίας, το επίπεδο τεχνογνωσίας καθώς και τις εσωτερικές διαδικασίες της εταιρείας μας μπορούμε να ανταγωνιστούμε σε αγορές πολύ μεγαλύτερες από τη μικρή μας Κύπρο.

 

Θα μπορούσατε να μας πείτε σε ποια χώρα σκοπεύετε να επεκταθείτε;

Προς το παρόν θα έλεγα ότι πρόκειται για Ευρωπαϊκή χώρα και όχι την Ελλάδα.